Be Brave: Poster Power

Tom, over Grafisch ontwerp

Oeroud communicatiemiddel voor TEDxVenlo

TEDxVenlo viert in november haar 6e verjaardag en is daarmee niet meer weg te denken uit de Venlose evenementenagenda. Tijdens TEDxVenlo worden innovatieve ideeën over zeer uiteenlopende onderwerpen, in de vorm van twaalf korte presentaties gedeeld met een bomvolle Maaspoort. Stel je voor: jij presenteert jouw persoonlijke idee aan ruim zevenhonderd nieuwsgierige mensen. Be Brave!

TEDxVenlo en Luidspreker

Luidspreker is sinds kort trotse sponsor van TEDxVenlo. We helpen om het event onder de aandacht te brengen bij een bredere doelgroep. Met de communicatiecommissie, voorgezeten door Esther Natar, hielden we een reeks brainstorms om tot een thema voor deze editie te komen. Het thema Be Brave bleek een schot in de roos. Het thema werd omarmt door de ambitieuze achterban van TEDxVenlo en door de partners uit het Noord-Limburgse bedrijfsleven. Be Brave heeft voor iedereen een andere lading. ‘Brave zijn’ is niet alleen van een rots afspringen, een marathon lopen of een extreme sport beoefenen. ‘Brave zijn’ zit juist in de kleine dingen, zoals trouw zijn aan jezelf. Wanneer was jij voor het laatst Brave?

Stopping power

TEDxVenlo wil impact veroorzaken: stopping power! De tekst: ‘Be Brave’, in forse kapitalen op de poster, versterkt de onverwachte explosie van energie. Je kunt er niet omheen! Waarom zo’n ouderwets* communicatiemiddel voor zo’n hip en innovatief event? Luidspreker gelooft heilig in de kracht van een goede poster. Zeker als de poster onderdeel uitmaakt van een multiplatform-campagne, met daarin verschillende touchpoints verwerkt. Het één versterkt het ander, zowel offline als online.

Van communicatie naar event

Uiteindelijk zijn de sprekers de sterren van TEDxVenlo. Laat je op dinsdag 5 november 2019 door hen verassen, overtuigen, verbazen maar vooral inspireren door de ideeën van twaalf dappere sprekers. Be Brave en registreer je snel via www.tedxvenlo.com. Aanmelden is helemaal gratis!


* Al in de middeleeuwen was de poster een dankbaar middel om wetswijzigingen en maatregelen aan het volk mee te delen. In de 19e eeuw werd de poster commercieel ingezet: schilderijen als poster, uitgedragen door bekende kunstenaars als Henri de Toulouse-Lautrec. Aan het begin van de 20e eeuw in Berlijn werd door jonge ontwerpers de basis gelegd voor de poster zoals we die nu kennen. Simpel, kleurrijk en het product centraal in de poster. Vele iconische posters volgden en de poster werd in no-time een enorm populair communicatiemiddel.

Foto's: Zebra Fotostudio's

Tedxvenlo speaker horizontaal Tedxvenlo speaker horizontaal
DSF2516 Bewerkt DSF2516 Bewerkt