Your classical live music bucketlist for only €10,-!

Have you ever wondered what it would be like to visit a real classical concert? Losing yourself in the timeless sounds of world-famous composers? We’ve curated a special list just for you; the curious one. Concerts that are on a need-to-hear basis. The classical bucketlist for this year and this year only.

De campagne tekst om de bucketlist aan te kondigen, een poging om meer jongeren in de concertzalen te krijgen. Het is tijd voor klassiek!

Beroemd zijn is iets actueels, online soms zelfs hyper actueel. Vervlogen beroemdheid, bijvoorbeeld van 50 jaar, 100 of zelfs langer geleden creëert ook een ongrijpbaar beeld van die periode. Dat beeld kan achteraf gezien worden als zijn tijd ver vooruit was of zelfs ‘tijdloos’. Nu is niets écht tijdloos maar wat heel soms groeit tot een solide en onbetwist fundament van verworven beroemdheid is ‘klassiek’. In dit verhaaltje; klassieke muziek VS. Jongeren.

Nu is het spelen of opvoeren van klassieke muziek, met name geproduceerd door de beroemde componisten of vervlogen beroemdheid een vorm van hoog cultuur. Traditie zelfs, maar actueel?

Jongeren... Pfoe. Jongeren zijn een magneet voor actualiteit. Iedereen die jong is geweest weet dat muziekcultuur nooit zo intents én actueel tegelijk kon zijn. Zie hier onze uitdaging! Samen met philharmonie zuidnederland zijn we op missie om jongeren kennis te laten maken met klassiek. Geen gebrek aan aannames nodig om te weten dat dat een lastige opgave is. En dan concurreer je ook nog eens met een gigantisch aanbod aan vrijetijds- en cultuurbesteding zoals festivals en Netflix.

Is dan de juiste vraag; ‘Hoe maken we klassiek actueel’? Veranderen we iets aan het product, in dit geval de ‘performance’. De beleving? Of zelfs de muziek? Liever niet. We veranderen de marketing. De perceptie. Een klassiek concert bezoeken kan ook eens iets iets totaal anders zijn. Een nieuwe beleving... Hé, daar zit wat…

Allereerst de componisten, de sterren van toen. Die hebben we als het ware opnieuw voor de camera gezet. Met mensen van nu, jongeren! Zo zie je iets nieuws, zetten we je even op het verkeerde been en creëren we net genoeg tijd om ons verhaal te vertellen; de ‘bucketlist’.

De bucketlist, een lijst met zaken die je gezien/gedaan moét hebben! Een uitstekende metafoor voor een reeks concerten die je gehoord moet hebben. Voor je 30ste, want dan kun je ze bezoeken voor maar een tientje!

In Maastricht of in Eindhoven. Berlioz, Prokofjev, Messiaen en zelfs Beethoven.

Benieuwd? Kijk dan snel op philharmoniezuidnederland.nl/bucketlist.

Luidspreker Philharmonie Zuidnederland Campagne Jongeren Limburg Brabant 3 Luidspreker Philharmonie Zuidnederland Campagne Jongeren Limburg Brabant 3