Influencer marketing; standaard onderdeel van je communicatiestrategie?

De social media takeovers, je ziet ze wel eens voorbijkomen. Een influencer die de stories en soms zelfs de feed van een bedrijf of merk overneemt voor een dag. De influencer in kwestie krijgt alle vrijheid in handen om content te creëren die hij of zij wil. Vanzelfsprekend binnen de vooraf besproken kaders. ‘Van het bijwonen van een event tot een kijkje in het dagelijks leven’ alles kan voorbij komen tijdens een takeover. Hoe komt het dat influencer marketing nog steeds geen essentieel onderdeel van je communicatiestrategie?

Influencer marketing is niets nieuws

We worden al jaren beïnvloed door mensen waar we tegen opkijken. Influencer marketing is de mond-tot-mondreclame van de huidige tijd waarin iedereen altijd online is. Eigenlijk niks nieuws dus. Influencer marketing en dan hebben we het hier met name over de ‘social media takeovers’ is een makkelijke & redelijk goedkope manier om organisch nieuwe volgers te bereiken en om brand awareness te creëren voor je bedrijf of merk.
Met social media takeovers oefenen influencers, maar eigenlijk veel liever social media ambassadeurs invloed uit op de koopintenties van je netwerk, vergroten ze je bereik én helpen ze je daarnaast om een betrouwbaar imago op te bouwen. Allemaal ‘onbewust’: het enige wat ze namelijk doen is hun oprechte enthousiasme delen op basis van (gebruiks)ervaring. De beste social media ambassadeurs zijn om diezelfde reden vaak bestaande klanten óf medewerkers van je bedrijf. Beiden hebben namelijk al een dieperliggende connectie met je merk.

Vertrouwen in social media ambassadeurs

De kracht van influencer marketing is dat een social media ambassadeur één-op-één in contact staat met jouw klant of consument. Alleen daarom zou Influencer marketing een standaard onderdeel van je communicatiestrategie moeten zijn. En de cijfers liegen er niet om! Maar liefst 81% vertrouwt het advies van een blogger, vlogger of Instagrammer en 71% is meer geneigd een aankoop te doen. Dit zorgt er dus voor dat het heel erg aantrekkelijk is om gebruik te maken influencer marketing.