Luidspreker ontwerpt de campagnestijl van the Dutch Food Week

Tom, over Grafisch ontwerp

Back to the future!

Het is al even geleden maar Luidspreker mocht eind 2019 een nieuwe campagnestijl ontwikkelen voor Dutch Food Week @ Brightlands. Dutch Food Week hét evenement in Nederland dat iedereen uitnodigt die actief is in de voedselindustrie. Hier worden de nieuwste innovaties en expertises blootgesteld tijdens een volle week van evenementen, seminars, workshops en lezingen. Voor onze klant én host van de Dutch Food Week, Brightlands Campus Greenport Venlo, gingen we aan de slag.

Kever poster

Het doel was om de Dutch Food Week in samenwerking met Brightlands onder de aandacht te brengen. We produceerden een postercampagne die gericht was op sterk beeldmateriaal dat de toekomst van voedsel vertaalt. Maar hoe vertaal je toekomst van voedsel? Door food-trends in een futuristisch jasje te steken.

Een groot onderdeel van ons toekomstig voedsel zullen insecten zijn, net zoals meer plantaardig voedsel. De zilveren, geometrische symbolen van voedsel vertalen zich in iconische beelden die zowel een link leggen naar het de 'toekomst' als naar 'voedsel' zonder te laten zien hoe dat er letterlijk uit gaat zien. Want laten we eerlijk zijn, dat weten we nog niet.