Luidspreker ontwerpt nieuwe identiteit museum van Bommel van Dam

Twan, over Grafisch ontwerp

Connectie met het het verleden verpakt in de toekomst

Een nieuwe locatie, een nieuwe huisstijl en dus ook een spiksplinternieuw logo voor museum van Bommel van Dam. Maar niet alles wat nieuw is is beter. Het postkantoor, straks het museum schreeuwt geschiedenis. Sterker nog, geschiedenis van ons vak; communicatie. Al schetsend tekende zich snel de initialen ‘VBVD’ af vermengd met de herkenbare kartelrandjes van een postzegel. Een sterke connectie met het verleden versmolten met een moderne vormtaal voor nu én de toekomst.

LOGO museum van bommel van dam DIAP RGB 1 Tekengebied 1

Helemaal van nu, helemaal van straks!

Alle nieuwe merkuitingen zijn ontworpen door Luidspreker. Samen met museum van Bommel van Dam zijn we erin geslaagd een uitgesproken stijl neer te zetten dat bijna een statement is en onmisbaar is voor een plek voor moderne kunst én het experiment. Het logo is lenig. Veelzijdig toe te passen in alle uitingen die je kunt verzinnen. Digitaal én fysiek. Door de stevige bouw blijft het herkenbaar op bijvoorbeeld een profielfoto maar ook op de gevel.

De custom made typografie is met een eigen uitgebreid palet aan kleuren en versterkende huisstijl elementen, die je de komende periode overal zult terugzien. Helemaal van nu, helemaal van straks!

Impressie zicht vanuit station NIUEWLOGO Impressie zicht vanuit station NIUEWLOGO
Impressie museum van Bommel van Dam / BiermanHenket