Luidspreker wint prestigieuze Red Dot Design Award!

Twan, over Branding

Elk jaar worden bedrijven, bureaus en designers van over de hele wereld uitgenodigd om een gooi te doen naar een van de meest prestigieuze designprijzen: de Red Dot Awards. Een internationale jury van vierentwintig professionals beoordeelt alle inzendingen op onder andere originaliteit, creativiteit en impact. Het winnen van zo’n ‘Dot’ is een droom voor elk bureau en daarom zijn wij waanzinnig blij dat het volgende wereldkundig mogen maken: We hebben er één!

Luidspreker2019 Reddot 006 Done Luidspreker2019 Reddot 006 Done

Uit maar liefst 8695 inzendingen werd ons werk voor Qbuzz gekozen als winnaar in de categorie ‘Brands and Communication design’. We zijn bijzonder trots op deze prijs én natuurlijk op het gerealiseerde project in de Drechtsteden. Het winnen van de ‘Dot’ is voor Luidspreker een moment om onze klanten te bedanken voor de projecten die we samen hebben gerealiseerd. We hopen in de toekomst nog veel meer van dit soort momenten te mogen meemaken.

Waar hebben we die prijs nou eigenlijk voor gewonnen?

Samen met vervoersbedrijf Qbuzz ontwikkelde Luidspreker de visuele communicatie rondom de stadsBuzz, snelBuzz, streekBuzz en buurtBuzz. In de uitwerking werd gelet op duidelijkheid en eenvoud, om voor reizigers zo een makkelijk te onthouden systeem te creëren. Het ontwerp van Luidspreker maakt het voor reizigers in Dordrecht en omstreken nu mogelijk om aan de hand van verschillende kleuren en aanverwante ‘touch-points’ te kunnen reizen. Van het ontwerp van de bussen tot en met de app voor reizigers: Luidspreker dacht mee over elke stap.

Studio luidspreker Qbuzz huisstijl ontwerp OV project 42 Studio luidspreker Qbuzz huisstijl ontwerp OV project 42