Luidspreker wint twee Red Dot Design Awards

Tom, over Branding

Opnieuw groot feest op kantore Luidspreker. We hadden nét een mooi plekje gevonden voor onze European Design Award, toen we hoorden dat we nóg twee plekken moesten vrijmaken. We hebben namelijk niet één, maar TWEE Red Dot Design Awards gewonnen! Twee Red Dot Design Awards: Brands & Communication Design 2022, beide in de categorie Corporate Design & Identity.

Wat zijn de ‘Dots’ ook alweer?

Al meer dan zestig jaar zijn de Red Dot Design Awards wereldwijd één van de grootste internationale prijzen op het gebied van design. Jaarlijks zijn er ongeveer 11.000 inzendingen uit 61 landen. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die werken aan hoogstaande designprojecten, verdeeld in Product Design, Brands & Communication Design en Design Concept. Een jury van vierentwintig internationale experts beoordeelt jaarlijks alle inzendingen. In 2019 wonnen we onze eerste ‘Dot’ voor ons werk voor Qbuzz in de categorie ‘Brands and Communication design’.

Luidspreker wint reddot 2022 1
Luidspreker wint reddot 2022 2

Herkenbaarheid, authenticiteit en impact

De jury koos in 2022 de huisstijlen van museum van Bommel van Dam en de Lodewijk van der Grinten Prijs als winnende projecten uit een grote hoeveelheid inzendingen. Tom van Enckevort, mede-eigenaar van Luidspreker over de winnende projecten: “We zijn ontzettend blij met deze waardering voor ons werk. Als studio streven we naar herkenbaarheid, authenticiteit en impact bij het bedenken van een nieuwe huisstijl. Hierbij houden we altijd rekening met de historie, kernwaarden en visie van onze opdrachtgevers. Deze werkwijze hebben we bij zowel het museum als bij de LvdG-prijs toegepast. Naar wens van onze opdrachtgevers en klaarblijkelijk ook naar wens van de jury van de Red Dot Design Awards.”