Brains + Brands =BOOMBOX

Lees verder

Gesprekken over communicatie gaan vaak over de inzet van media zoals Instagram of een website. Zinloos. Relevanter is de vraag: wie wil je bereiken en wat wil je dat ze weten of doen? Instagram of een website zijn vervolgens maar twee van de honderden opties die je hebt.

Luidspreker introduceert: BOOMBOX

Of je nu werkzaam bent bij een gemeente, grote corporate organisatie of eigen (startende) onderneming, je marketing en communicatie draait om merkenbouwen en gedragsbeïnvloeding. Wie ben jij als merk? En hoe maak je verbinding met je doelgroep en activeer je ze te klikken, proeven, bezoeken, proberen, delen of kopen?

Brands to BOOM!

BOOMBOX, een energieke formule waarbij creativiteit en wetenschap samensmelten tot effectieve campagnes en strategieën waarmee we je marketing écht een boost geven. Binnen BOOMBOX bouwen we merken en creëren we activerende strategieën en campagnes waarmee we je doelgroep écht in beweging krijgen. Dit doen we door gebruik te maken van de laatste kennis uit de communicatie- en gedragswetenschap en beïnvloedingspsychologie. Dit gecombineerd met onze creatieve breinen en jarenlange ervaring levert campagnes en ideeën op die écht impact hebben.

Luidspreker Boombox Identifier 02 01
Creatieve communicatie is vaak mooi, maar niet functioneel. Effectieve communicatie vaak commercieel, maar ook plat. Wij smelten beide werelden samen. Menno, External strategist bij Luidspreker

Brains to BOOM!

Merken krijgen doelgroepen in beweging als kennis en creativiteit bij elkaar komen. Ieder vraagstuk pakken wij aan via onze vaste ‘Brains to BOOM!’ flow:

Brains

De eerste stap is het in kaart brengen van de huidige situatie. Wie ben je als organisatie? Welke doelgroepen wil je aan je binden? En wat is jullie relatie op dit moment? Wat speelt er in de branche? Wat zijn best practices en wat zegt de wetenschap over jouw vraagstuk?

Ideas

De verkregen kennis en inzichten combineren en verrijken we tijdens co-creatie sessies met als output verschillende verrassende ideeën. Hieruit kiezen we die ideeën die op korte termijn effectief zijn en op lange termijn bijdragen aan het bouwen van je merk.

Creation

In deze fase creëren we een creatief concept dat aansprekend en relevant voor je doelgroep is. Geen eenmalige speldenprikjes via Instagram of een advertentie. Wij bouwen een op maat afgestemde cross mediale campagne met meerdere contactmomenten via verschillende online en offline media.

BOOM!

De belangrijkste fase is de uitvoering van de communicatieactiviteiten. Deze moet excellent zijn. Met een knal lanceren we het verhaal en vervolgens blijven we monitoren, testen en bijsturen. Zo optimaliseren we de communicatie en zorgen we voor maximaal resultaat. Na de uitvoering start weer de Brains fase waarin we de afgelopen activiteiten evalueren en de nieuw ontstane situatie in kaart brengen. Dé start van een nieuwe ‘Brains to BOOM!’ flow.

Boombox Luidspreker 2

Het effect van je communicatie bepaalt of je succesvol bent Menno, External strategist bij Luidspreker
TE Dx Abri Mock up1
19 03 2019 Studio Luidspreker 013 HR

Behaviour to BOOM!

Vertrekpunt is altijd een analyse van het huidige gedrag van je doelgroep in de praktijk. Wat brengt ze in beweging en wat houdt ze tegen? We maken persona’s en customer journey’s zodat we grip krijgen op hun gedrag. Om dit gedrag vervolgens te veranderen maken we gebruik van de meest actuele kennis uit de communicatie- en gedragswetenschap en beïnvloedingpsychologie. Denk aan nudging, de tactieken van meesterbeïnvloeder dr Robert Cialdini en tientallen andere bewezen technieken uit de reclamewereld zoals het inzetten van influencers, humor, disruptie en schaarste. Vanuit deze kennis en inzichten bouwen we effectieve strategieën waarmee je doelgroepen écht in beweging krijgt.

Communicatie is gedragsbeïnvloeding Menno, External strategist bij Luidspreker

Methodologies to BOOM!

Alle organisaties zijn een merk. Maar niet alle merken zijn betekenisvol. Een sterk merk heeft toegevoegde waarde voor een organisatie omdat het:

 • zorgt dat je meer van je producten en diensten verkoopt,
 • de waarde van je producten en diensten verhoogt,
 • klanten aan je organisatie bindt én
 • je huidige medewerkers motiveert én potentiele medewerkers aantrekt.

Onze aanpak is gebaseerd op wetenschappelijke en commercieel bewezen methodieken. We bouwen een marketing communicatiestrategie waarbij campagnes en acties effectief zijn op de korte termijn en bijdragen aan het merk voor de lange termijn. Een greep uit de modellen die we, afhankelijk van het vraagstuk, gebruiken in onze aanpak:

Luidspreker GRAPHICS def 09
Golden Circle | Bron: Simon Sinek, 2013
Luidspreker GRAPHICS def 13
GAP analyse | Bron: Van der Grinten, 2010
Luidspreker GRAPHICS def 12
Brandkey | Bron: Unilever
Luidspreker GRAPHICS def 11
MDC model | Bron: Riezebos & Van der Grinten, 2008
Luidspreker GRAPHICS def 10
Merkmeerwaarde piramide | Bron: Keller, 2001

Get BOOMBOX!

Drie knallende boxen waarmee je je marketing en communicatie een boost geeft.

Brand box

-

Een strategisch traject waarin we tijdens drie co-creatie sessies werken aan de fundering van je merk- en marketingstrategie. De uitkomst is minimaal drie concrete strategische opties die we daarna voor je kunnen uitwerken en implementeren.

Populaire onderwerpen
 • Merk bouwen
 • Scherp positioneren
 • Identiteit vs Imago
 • Strategisch marketingcommunicatieplan

Get the Brand box

Behaviour box

-

Drie co-creatie sessies waarna je kunt kiezen uit drie campagneconcepten. Deze kunnen we daarna concreet voor je uitwerken en implementeren.

Populaire onderwerpen
 • Opzet social media strategie
 • Opzet en organisatie events
 • Lanceringcampagne nieuw product
 • Merkactivatie campagne

Get the Behaviour box

Brain box

-

Een workshop van 1 dagdeel waarin we je onderdompelen in de nieuwste wetenschappelijke kennis die je direct toepast in je eigen praktijk.

Populaire onderwerpen
 • Gedragsbeïnvloeding
 • Social media strategie
 • Creatief denken
 • Strategisch positioneren

Get the Brain box
Geen lange, ondoorzichtige trajecten maar vanaf dag 1 precies weten wat je krijgt.