Client
HAS green academy
Expertises & Services
Fotografie, Grafisch ontwerp, Branding, Creatief concept
Prijzen & Erkenning
Red Dot Design Award

In september 2022 werd HAS Hogeschool omgedoopt naar HAS green academy. Een nieuwe naam, een nieuwe huisstijl en een rebranding campagne, die samen bekrachtigen hoe de HAS zich ontwikkelt tot hét expertisecentrum voor agro, food en leefomgeving. HAS green academy biedt momenteel achttien verschillende hbo-opleidingen in het groene domein. Daarnaast volgen jaarlijks ruim 500 professionals diverse bedrijfsopleidingen en incompany trainingen bij of via HAS green academy. Kortom: HAS green academy is dé plek voor studenten, professionals en organisaties die willen bijdragen aan een gezonde omgeving met voldoende gezond voedsel.

HAS green academy

Expertise op het gebied van rebranding en campagnes

Voorafgaand aan de visuele uitwerking van dit project, werkte de HAS intensief samen met Martijn Kagenaar, specialist op het gebied van positionering en profilering. Martijn adviseerde om niet de naam HAS te wijzigen, maar om deze beter te laden. HAS moest kleur bekennen voor de groene sector en een creatieve en internationale identiteit krijgen. Daarom stelde hij voor om HAS Hogeschool te veranderen in HAS green academy. Toen het tijd was om die nieuw ingeslagen richting visueel vorm te geven, is de samenwerking met Luidspreker gestart, vanwege onze ervaring met rebranding en campagnes gericht op gen Z.

HA Sgreenacademy thumbnail HA Sgreenacademy thumbnail

Groei en circulariteit

Het idee achter de vernieuwde huisstijl van HAS green academy is enerzijds het inzichtelijk maken van groei. Groei van de studenten maar ook groei in de agrofood sector. Deze opwaartse beweging is letterlijk gebruikt in de visuele uitwerking. Anderzijds was het belangrijk om circulariteit te laten terugkomen in het beeldmerk. Dit is duidelijk zichtbaar geworden in de geanimeerde onderdelen van de huisstijl, die zichzelf blijven herhalen. Het concept is door Luidspreker ontwikkeld in nauwe samenwerking met het team van de HAS en Martijn Kagenaar.

Luidspreker ontwikkelde een zelfbewuste ‘look and feel’ met een dynamisch logo, een herkenbare stijl voor animatie en fotografie, afgeblust met een fris kleurenpalet. Martijn Kagenaar, Merkstrateeg
HASgreenacademy website HASgreenacademy website
Website (i.s.m. iO Digital)
HASgreenacademy vlaggen HASgreenacademy vlaggen
Vlaggen
HASgreenacademy poster
Poster
HA Sgreenacademy infokaarten
Studiekeuze kaarten
HASgreenacademy visitekaartje
Visitekaartjes

Dynamische beelden in een dynamische sector

HAS green academy is een organisatie die continu stappen vooruit zet in een sector die continu in beweging is. Luidspreker ontwierp daarom een logo dat altijd in beweging is. Zelfs in statische vorm geeft het vernieuwde logo de suggestie van beweging. Bij het logo hoort een nieuwe, opvallende huisstijl in vier verschillende kleuren. Felle kleuren en kenmerkende typografie, afgewisseld met donkere achtergronden. De fotografie en filmbeelden met echte HAS-ers laat de rijkdom van de HAS zien. De diversiteit in kleuren en contrasten en in statisch en dynamisch beeld, geeft HAS green academy voortaan de mogelijkheid om op diverse manieren de volledige breedte van de organisatie te visualiseren.

Door de nieuwe branding wordt onze ambitie stevig zichtbaar; we verkennen en verbinden alle perspectieven en initiatieven in agro, food en leefomgeving als community voor studenten, docenten, onderzoekers en professionals! Nicole Toebast, Manager communicatie
HA Sgreenacademy ontdekhet HA Sgreenacademy ontdekhet
HASgreenacademy campagne
Campagneposters
HASgreenacademy totebag
Totebag
HA Sgreenacademy magazine2
Studentenmagazine

Gen Z campagne

De vernieuwde huisstijl van HAS green academy is in september 2022 gelanceerd. Een belangrijk onderdeel van de lancering was de DOE HET studentencampagne, die voortvloeide uit het rebranding traject. DOE HET visualiseert enerzijds de praktische kant van het opleidingsaanbod van de HAS green academy en anderzijds de werkvelden waarin studenten aan de slag gaan. DOE HET is ontwikkeld met gen Z als belangrijkste doelgroep. De campagne ondersteunt de introductie van de vernieuwde HAS green academy.

Doordat de HAS 'kleur' durfde te bekennen is HAS green academy klaar voor de toekomst. Tom, Concept & Design | Partner bij Luidspreker
HA Sgreenacademy logo venlo
Gevellogo
HASgreenacademy infozuil
Narrowcasting
HASgreenacademy kas
HAS kas
HASgreenacademy signing
Signage

In samenwerking met HAS green academy hebben we een eigentijdse, aansprekende huisstijl en rebranding campagne gecreëerd. Een dynamisch merkbeeld dat in het teken staat van groei.


Red Dot Design Award

Project
HAS green academy
Award
Red Dot Design Award
Categorie
Corporate Design & Identity
Jaar
2023