Client
Lodewijk van der Grinten Prijs
Expertises & Services
Webdesign, Grafisch ontwerp, Branding, Creatief concept
Prijzen & Erkenning
Red Dot Design Award

De Lodewijk van der Grinten Prijs (LvdG Prijs) is sinds 2010 dé ondernemersprijs van Venlo en omstreken. Jaarlijks worden drie Venlose ondernemers genomineerd en beoordeeld. Lokale impact is hierbij een belangrijk criterium. De winnaar ontvangt alle eer en gaat naar huis met een prachtige bokaal. In 2021 werd naast de reguliere ondernemersprijs de Talent Award geïntroduceerd, voorheen de PRO77 Young Professional of the Year Award. Deze nieuwe prijs zet jonge, Venlose ondernemers in de schijnwerpers. Als trotse sponsor van de LvdG Prijs verzorgde Luidspreker in 2021 de vernieuwde huisstijl.

Lodewijk van der Grinten Prijs

Moderne look met fysieke prijs als uitgangspunt

Na tien jaar was de huisstijl van de LvdG Prijs toe aan een rebranding. De organisatie wenste een modernere look, die naast een vaste groep ondernemers een nieuw en jonger publiek aanspreekt. Een specifiek verzoek van het bestuur was om de fysieke prijs als uitgangspunt te gebruiken in de rebranding. De fysieke prijs is een bokaal die bestaat uit drie op elkaar gestapelde blokken. Jaarlijks geeft een Venlose ontwerper of kunstenaar een nieuwe draai aan deze basis.

Luidspreker lodewijk van der grinten prijs award

Gelaagd, dynamisch en robuust

De fysieke LvdG Prijs is een gelaagd, dynamisch en robuust beeld. Het bovenaanzicht van de bokaal vormde de inspiratie voor ons logo-ontwerp, aangevuld met vriendelijke typografie en een stijlvol kleurenpalet. Dit bleek de ideale basis voor bijpassend motion-design, dat in digitale uitingen en in video’s tijdens de uitreiking de brug slaat tussen het statische logo en de fysieke prijs.

Door de nieuwe, frisse huisstijl laten we zien dat we staan voor klasse en innovatie en een nieuw ingeslagen weg. Peggy Leurs, voorzitter Lodewijk van der Grinten Prijs

Optimaal inzetbaar, fysiek en digitaal

Logo, kleurgebruik en typografie van de vernieuwde huisstijl zijn eenvoudig door te voeren in drukwerk zoals uitnodigingen, entreebewijzen en certificaten. Daarnaast leent de vernieuwde huisstijl zich perfect voor bewegend beeld en digitale communicatiemiddelen zoals de website die werd gerealiseerd in samenwerking met Beech. Het design is multi-inzetbaar en kan nog jaren mee.

Luidspreker lodewijk van der grinten prijs 2
Uitnodiging
Luidspreker lodewijk van der grinten prijs 1
Genomineerd Sebastiaan Sanders (foto: Hugo Thomassen)
Luidspreker lodewijk van der grinten prijs 4
Certificaten voor alle genomineerden
Luidspreker lodewijk van der grinten prijs 5
Website (i.s.m. Beech)
Luidspreker lodewijk van der grinten prijs 3
Gast badge
Luidspreker lodewijk van der grinten prijs 6
Winnaar Talent Award Tom van der Velden (Foto: Constance Jentjens)

Toekomstbestendige rebranding bekroond met een Red Dot Design Award

De vernieuwde huisstijl voor de LvdG Prijs werkt zowel statisch als in beweging herkenbaar en aansprekend. Dan vond niet alleen het bestuur van de LvdG Prijs: ook de jury van de prestigieuze Red Dot Design Awards was het hiermee eens. Voor ons werk voor de LvdG Prijs ontvingen we namelijk een Red Dot Design Award: Brands & Communication Design 2022, in de categorie Corporate Design & Identity.

We zijn als sponsor heel trots dat we de ambities van de LvdG Prijs hebben kunnen vertalen naar een sterke branding. Tom, Concept & Design | Partner bij Luidspreker

In dit project gaven we letterlijk en figuurlijk een nieuwe draai aan de LvdG Prijs. Met een nieuwe aanpak, nieuwe prijs én nieuwe huisstijl is de organisatie van de LvdG Prijs helemaal klaar voor de toekomst.


Red Dot Design Award

Project
Lodewijk van der Grinten Prijs
Award
Red Dot Design Award
Categorie
Corporate Design & Identity
Jaar
2022