Client
philharmonie zuidnederland
Expertises & Services
Strategie, Animatiebedrijf, Grafisch ontwerp, Branding

Achter het symfonieorkest van philharmonie zuidnederland zit een complete organisatie. Zo is er een uitgebreid educatieprogramma en een afdeling die zich bezighoudt met het werven van nieuwe partners en het onderhouden van bestaande netwerken. Alle expertises en afdelingen binnen philharmonie zuidnederland hebben hun eigen behoeftes wat betreft strategie, concept, vormgeving en animatie.

philharmonie zuidnederland
PHZ 024theater Focuss22 kleiner PHZ 024theater Focuss22 kleiner
Foto Focuss 22

Behoefte aan vernieuwing en meer uniformiteit

In 2013 fuseerden het Limburgs Symfonie Orkest en Het Brabants Orkest tot philharmonie zuidnederland. Voor dit nieuwe orkest werd destijds een nieuwe huisstijl ontwikkeld. Nu, ruim vijf jaar later, was philharmonie zuidnederland toe aan een upgrade van de bestaande huisstijl. Aan Luidspreker de vraag om vanuit haar expertise bij te dragen aan het realiseren van het merkfundament en de vertaling hiervan in de vernieuwing van communicatiemiddelen. Naast vernieuwing was er een sterke behoefte aan meer uniformiteit in de uitstraling van philharmonie zuidnederland, met behoud van het speelse karakter van de bestaande huisstijl.

De juiste schwung dankzij de ‘swoosh’

Om de diversiteit aan expertises binnen philharmonie zuidnederland beeldend te maken, ging Luidspreker op zoek naar een element dat ‘muziek’ of ‘geluid’ zou kunnen verbeelden. Hieruit ontstond de ‘swoosh’ die vrij toepasbaar is, ook in combinatie met fotografie. Het idee was een logische stap vanuit de bestaande huisstijl maar bracht toch de gewenste vernieuwing in de totale merkidentiteit van philharmonie zuidnederland.

PHZ Abri 2 PHZ Abri 2

Speels en beweeglijk zonder verlies van kwaliteit

In het ontwerp van de huisstijl koos Luidspreker voor een combinatie van klassiek en modern. Het ontwerp is erg vrij maar blijft herkenbaar door opvallend kleurgebruik en krachtige typografie. De ‘swoosh’ speelt de hoofdrol en zorgt op een speelse, beweeglijke manier voor uniformiteit in alle communicatie-uitingen. Met de keuze voor zowel klassiek als modern in het design, sloot Luidspreker feilloos aan op speelstijl van het symfonieorkest van philharmonie zuidnederland.

PHZ Advertentie Magazine
Design magazine deKlank
PHZ Website Ipad
Toepassing swoosh in de website
Luidspreker Philharmonie 5
Toepassing swoosh in de seizoensbrochures
PHZ Website jaarverslag
Design van het jaarverslag 2017
PHZ Website Iphone
Design advertentie
PHZ Brightlands
Design van de Leading the South Brochure
PHZ slide1 Mobiel 3 1
PHZ slide1 Mobiel 2 1
PHZ slide1 Mobiel
PHZ Spreads Mobiel 3
PHZ slide1 Mobiel 5
PHZ slide1 Mobiel 1
Luidspreker levert een sterke bijdrage in het vertalen van het merkfundament van philharmonie zuidnederland in creatieve uitingen voor onze verschillende doelgroepen. Martijn Versteeg, Hoofd Marketing & Communicatie philharmonie zuidnederland
PHZ Cover 2019 2020

Breed inzetbaar en een moderne uitstraling

De huisstijl wordt inmiddels ingezet van jaarverslagen tot abri campagnes en van social media posts tot brochures. De ‘swoosh’ vormt in zowel print, online als video de herkenbare, rode draad. philharmonie zuidnederland heeft met deze nieuwe huisstijl een moderne, kwalitatieve uitstraling gekregen met een speelse, beweeglijke touch.

PHZ Spreads 09
PHZ Spreads 05
PHZ Spreads 06
PHZ cover
PHZ Spreads 08
PHZ Spreads 01
PHZ Spreads
PHZ Spreads 03
PHZ Spreads 02
PHZ Spreads 04
PHZ Spreads Mobiel 5
PHZ Spreads Mobiel 7
PHZ Spreads Mobiel 6
PHZ Spreads Mobiel 4
PHZ Spreads Mobiel 11
PHZ Spreads Mobiel 1
PHZ Spreads Mobiel 2
PHZ Spreads Mobiel 3
PHZ Spreads Mobiel 12
PHZ Spreads Mobiel 9
PHZ Spreads Mobiel 10
PHZ Spreads Mobiel 8

De ‘swoosh’ vormt in zowel print, online als video de herkenbare, rode draad.