Client
Maaspoort
Expertises & Services
Fotografie, Grafisch ontwerp, Branding, Creatief concept

Al vier decennia is Maaspoort een begrip in Venlo en omstreken. Een plek waar inwoners en bezoekers van Noord-Limburg naartoe komen voor verrassend theater, betoverende dans en de mooiste muziek. Voor een verrukkelijk diner, om te netwerken, om carnaval te vieren of om zelf op het podium te staan. Naast drie theaterzalen heeft Maaspoort een hotel, twee restaurants en zijn er eindeloos veel mogelijkheden voor vergaderingen, conferenties en feesten. In 2024 viert Maaspoort haar veertigste verjaardag. Hét moment voor een nieuw, veelzijdig logo en een huisstijl die past bij de organisatie.

Veelzijdigheid gevisualiseerd

Maaspoort is veel meer dan alleen een theater. Een plek om te vieren, te beleven, te ontmoeten en te ontspannen. Een plek die uitdaagt, verrijkt en verleidt. Open voor alles en toegankelijk voor iedereen. Kan niet bestaat niet! Maaspoort was toe aan branding die deze veelzijdigheid laat zien. Om dit te vertalen naar een passende, visuele uitwerking ging Luidspreker samen met het team van Maaspoort aan de slag. In strategische sessies benaderden we Maaspoort als merk en formuleerden we een heldere merkessentie die nu de basis vormt voor de nieuwe branding.

Het water en de stadspoort als inspiratiebronnen

Het gebouw van Maaspoort staat op de oude stadsmuur van Venlo: letterlijk bovenop de poort naar de stad. De poort die uitnodigt om naar binnen te komen, te ontdekken en te beleven. Ook staat het gebouw aan de oever van de Maas: de rivier die door het hart van de stad stroomt. Levendig, mooi, energiek en altijd in beweging. De merkessentie van Maaspoort stroomt voort uit het water van de Maas en de stadspoort. Bronnen van inspiratie die continu in beweging zijn en die net als het water van de Maas, zorgen voor een rimpeleffect van kunst en cultuur in de samenleving.

Maaspoort 24 25
Crew merch
Crew merch
Website i.s.m. www.x-com.nl
Website i.s.m. www.x-com.nl
Icon
Tekengebied 39
Keycord
Crew merch
Website i.s.m. www.x-com.nl
Website i.s.m. www.x-com.nl
Icon Mobile

‘M’ van Maaspoort

We vertaalden de rimpels van het water en de bogen van de stadsmuur naar een geometrische ‘M’ als logo. In de visuele uitwerking van de branding-elementen wordt deze M op verschillende manieren weergeven, symbolisch voor de veelzijdigheid van Maaspoort. De lijnen in de M-vorm zorgen voor een gevoel van beweging en energie. In zowel statische als bewegende elementen gebruiken we de lijnen van de M als rimpels om het rimpeleffect van Maaspoort letterlijk vorm te geven. Om drempels weg te nemen zodat iedereen zich welkom voelt in Maaspoort namen we afscheid van het woordje ‘de’. Het ‘Maaspoort-paars’ bleef onderdeel van het vernieuwde kleurenpalet vanwege de herkenbaarheid. Een krachtige basiskleur, aangevuld met opvallend, jeugdig roze. Het vertrouwde paars en het nieuwe roze complimenteren elkaar en smelten samen als één kleurrijk geheel, net als het diverse publiek van Maaspoort.

Tekengebied 15 kopie Tekengebied 15 kopie
In 2022 begonnen we met Luidspreker strategische sessies om ons merk te definiëren. Het resultaat? Een veelzijdig beeldmerk dat zowel statisch als bewegend kan worden gebruikt. We zijn erg blij met deze ontwikkeling voor het merk Maaspoort. Linda Keijzers-van Vegchel, Manager marketing, programmering & educatie bij Maaspoort
Maaspoort koekje

Van seizoensbrochure tot
aan het koekje bij de koffie

Jubileumjaar 2024 werd door Maaspoort feestelijk ingeluid met de ingebruikname van de nieuwe visuele identiteit. Luidspreker gaf hiervoor vorm aan diverse visuals, video’s, de website en diverse andere merkuitingen. Van signing in het volledige gebouw tot aan de hoodies voor de technische crew. Van narrowcasting-visuals tot het koekje bij de koffie. Als kers op de taart verzorgen we de geheel vernieuwde seizoensbrochure die in het voorjaar van 2024 bij maar liefst 10.000 liefhebbers van kunst en cultuur op de deurmat viel.

Maaspoort Website 001
Maaspoort Website 003
Maaspoort Website 002
Maaspoort Website 004
Maaspoort Website 005
Maaspoort Website 008
Maaspoort Website 007
Maaspoort Website 006
Website 23
Website 24
Website 25
Website 26
Website 27
Website 28
Website 29
Website 30
Website 31
Website 32
Website 33
Wij zijn vereerd met dit project voor Maaspoort én voor de stad Venlo. Alle Luidsprekers zijn groot geworden met Maaspoort en dat maakt dit project voor ons extra bijzonder. Tom, Concept & Design | Partner bij Luidspreker

Maaspoort en Luidspreker zetten samen een authentieke, herkenbare merkidentiteit neer waarbij ‘kan niet bestaat niet’ de boventoon voert.