Client
Cursor
Expertises & Services
Website ontwerp, Grafisch ontwerp, Branding

De nieuwsservice van TU/e heeft als absolute missie om iedereen op de campus te voorzien van het laatste nieuws, opinie en inzichten. Bestaat uit een team van doorbijters, verbazers, doorvragers en informatie verslinders. Samen realiseerden we een compleet nieuw online platform inclusief een rebranding. This is happening at TU/e. This is Cursor.

Van print naar pixel

De technische universiteit van Eindhoven heeft een lange journalistieke traditie. iedereen op de campus heeft altijd gratis toegang tot het meest boeiende, sprankelende en innovatieve nieuws, maar ook verhalen van studenten, waar zijn ze mee bezig? Docenten en staf. Jarenlang een echte krant. Nu een digital only variant!

Cursor Logo

Rebranding

De vertaling van papier naar scherm bracht een uitgelezen kans met zich mee om een re-branding door te voeren. De naam is en blijft goed. Herkenbaar, en een knipoog naar digital. De ‘merkverfrissing’ schreeuwde om een nieuwe, sterke pay-off. “This is happening at TU/e”.

Er is maar één adel, die kroon behoeft noch tabberd. Zijn strijdperk is het Licht, zijn schild is de Waarheid, zijn kampvechter is de geschiedenis der mensheid, en zijn zwaard is het Woord. Tom Jeltes, Redacteur
Studio Luidspreker Cursor Collage 2 05 Studio Luidspreker Cursor Collage 2 05

Aantrekkelijk & Innovatief

Wat meteen opvalt zijn de strakke vormen en letters geïnspireerd door moderne journalistieke platforms, maar met een kleurrijk geheel. Mooie grote copy en een stijl waarin allerlei type beelden volledig tot zijn recht komen. Denk aan foto’s, illustraties, video's maar ook infographics.

Luidspreker Cursor Mok
Mok
Luidspreker Cursor Deurhangers
Visitekaartjes Mockup 2
Visitekaartjes Mockup 1
Luidspreker Cursor Redactie
Studio Luidspreker Huisstijl Cursor Mok1
Studio Luidspreker Huisstijl Cursor Mok2
Studio Luidspreker Huisstijl Cursor Deurhanger
Studio Luidspreker Huisstijl Cursor Deurhanger2
Studio Luidspreker Huisstijl Cursor Visite1
Studio Luidspreker Huisstijl Cursor Visite2
Studio Luidspreker Huisstijl Cursor Venster1
Studio Luidspreker Huisstijl Cursor Venster2
Studio Luidspreker Huisstijl Cursor Venster3

Introductieweek

Het platform staat, de stukken worden geschreven en foto’s worden gemaakt. Nu de promotie nog! Tijdens de intro week, met deurhangers op elke klink van de campus. Narrowcasting schermen met de laatste artikelen. Een online marketing campagne die iedereen binnen de landsgrenzen van de campus te zien kreeg en een flink social media offensief liet geen enkele twijfel over; Cursor is digital, Cursor is Happening at TU/e!


Van print naar pixel, een online nieuwsplatform dat blijft verbinden zijn weg naar de lezer steeds sneller vind en er gewoon fantastisch uitziet.

Expertises & Services
Website ontwerp
Grafisch ontwerp
Branding